Fornebuporten

Fornebuporten skaper nye synergier mellom nærområdet og næringsbygg

Analyse og løsning

Fra A til Å

ZINC har i samarbeid med Dark Arkitekter vært sentrale i utviklingen av prosjektet Fornebuporten, med mulighetsstudier, arealanalyser og optimalisering i forhold til kravspesifikasjon, fremtidig fleksibilitet og bærekraftige løsninger. Inngående studier av ulike bygningsbredder har kartlagt forholdet mellom åpne og lukkede arealer og lyse og mørke arealer opp mot arealeffektivitet. Vi har også vært ansvarlige for utformingen av kontorarealer for de aller fleste av byggets leietakere.

The Local –  for lokalbefolkning og arbeidstakere på bygget

Fornebuporten er nyskapende i form av at byggets fellesfunksjoner på bakkeplan er tilgjengelige for allmennheten, og ZINC har også hatt ansvar for interiøret i næringsbyggets offentlige 1. etasje. Her har utbygger satset på å utvikle et stort inviterende areal som skal være et sosialt knutepunkt for brukere og beboere, og en storsal for bransjen som samler seg i området på Fornebu. Her ligger felles resepsjon og infopunkt for bygget, kommersielle arealer som inkluderer kaffebar, bakeri og pizzeria, bar, restaurant og personalrestaurant i arealer som kan brukes til møter og arrangementer utenom lunsjtid.

 

The Local

The Local

De tre tilbudene ”The Local Oven” bakeri og pizzeria, ”The Local Kitchen” restaurant og delikatesser og ”The Local Bar” drives av Compass som kommersielle og utadrettede serveringssteder.  ZINC har bistått med konseptutvikling av tilbudet i The Local, samt stått for å omsette The Locals verdier og innspill fra byggherre og driver til varme, funksjonelle interiører.

De ulike tilbudene har hvert sitt uttrykk samtidig som de har en tydelig familiaritet. Felles for alle er ønsket om å ”dra ute inn”, ved bruk av møbler med referanser til utemøbler og steder som  oftest finnes i parker eller uterom. ZINC har utformet arealene, utarbeidet materialpalett og møbleringsplaner, bestilt både nye og brukte møbler, tegnet spesialinventar og designet alle dekorelementer.

Møtesenter

Tilgjengelig for leietakerne i bygget finnes også et felles møtesenter. Vi har vært ansvarlige for å utvikle konsepter for ulike møterom. Møterommene varierer i størrelse og utforming. Variantene omfatter blant annet bibliotek, kjøkken, kursrom, styrerom og mere nøytrale rom.

Treningssenter

Lifestyle by Fornebuporten

En del av det rikholdige servicetilbudet på Fornebuporten er Lifestyle – et treningssenter med state-of-the-art utstyr, samt kompetente trenere og også egen fysioterapeut. I  tilknytning til treningssenteret finner man også garderobe og tørkerom for sykkelpendlere. Zinc har stått for utforming, fargesetting samt planlegging av grafikk i treningssenteret.

Fakta

Kunde
AdresseOksenøyveien 10, Lysaker
Årstall2015
Samarbeidspartnere
Fotokreditt
Prosjektoversikt