Sparebank 1 Nord-Norge

Rødbankkvartalet – en møteplass i Tromsø

Tilgjengelig og levende

Midt i Storgata i Tromsø sentrum ligger Rødbankkvartalet og inviterer byens befolkning inn. Kvartalet består av Rødbanken, Stengården og Nybygget og er knyttet sammen av det glassoverbygde atriumet. Her trekkes byrommet inn og folk kan møtes!

Rødbanken er ikke lenger bare en bank, men et åpent kvartal med et mangfold av aktiviteter hver dag. Her kan lag og foreninger ha samlinger og arrangementer, barselgruppa kan trille gjennom, folk flest kan stikke innom for å ta en matbit – eller bare en kaffe før de får med seg en konsert.

Historiske farger og moderne løsninger

Rødbankens navn stammer fra den karakteristiske rødoransje fargen bygget har hatt siden det sto ferdig i 1915. Inne i kvartalet møtes det gamle og det nye slik at de fremhever hverandre; den varme og lune fargepalletten i er trukket inn og møter en dusere arktisk palett i Nybygget. De historiske byggene har en grovere tekstur mens det nye er preget av glass og stål.

Samhandling og synlighet

I tillegg til å være en møteplass for byen, er Rødbankkvartalet hjem for Sparebank 1 Nord-Norge sine 400 ansatte i bank, finans, markets, eiendomsmegler og regnskapshus. En av prosjektets målsettinger har vært å skape et framtidsrettet, fleksibelt og felles sted å jobbe, samhandle og utvikle landsdelens største finanshus. Vi har fått vært med på reisen med bankens ansatte for å definere framtidsvisjonene, utfordre de etablerte metodene og oversette tankene til det fysiske bygget.

Et viktig grep for å tilrettelegge for at kolleger møtes har vært å legge byggets kommunikasjonsareal og sosiale soner inn mot glassatriet slik at folk og aktivitet blir synlige. Fra disse sonene fordeler man seg ut i rolige og skjermede arbeidssoner i alle tre bygg.

Lun materialitet

Kvartalets fellesarealer er tilrettelagt for både arbeid, sosiale arrangementer og bespisning. Med den lune materialiteten og gjennomtenkt belysning er det et yndet sted, selv på mørke vinterdager.

Spesialdesignede møbler

Staselige bygg krever staselige møbler. Prosjektet omfatter en rekke møbler spesielt utviklet for de særegne rommene; Styrerommet har en fått en vakker sjenk, Rødbankens gamle servise trengte et vitrineskap, bygulvet er møblert med faste benker og plantekasser, mesaninen i personalrestauranten har faste bord med integrert belysning – alt nydelig utført av lokale krefter i Ekte furniture.

Visuell identitet

Vi har også utformet en egen visuell identitet til Rødbanken som går igjen i bygget. Formen på det særegne og historiske bygget er forenklet til et grafisk element som er gjenkjennelig og identitetsskapende. Videre er arkitektoniske detaljer plukket ut og oversatt til grafikk.

Fakta

Kunde
AdresseStorgata 65, Tromsø
Årstall2020
Samarbeidspartnere
Fotokreditt
Prosjektoversikt