Microsoft

Microsofts visjon er å hjelpe mennesker og firmaer over hele verden med å realisere sitt potensiale gjennom deres løsninger. Vår visjon for prosjektet var å sørge for at de ansatte i Microsoft Oslo kan realisere sitt potensiale på sin arbeidsplass - det gjorde vi gjennom konseptet "The Harbour".

Havnen og “The Pier”

Havnen har historisk sett vært utgangspunktet for varer og ekspedisjoner ut i verden, samtidig som det er en trygg havn å komme hjem til.

Kjernen i ‘The Hub’, den sosiale sonen er ‘The Pier’, et fleksibelt sittemøbel som kan brukes som amfi og gir rom til mange. The Pier er bryggekanten som står med pålene i vann og bærer spor av tidevannet som stiger og synker.

Spor av tidevannet

Minglearealet har kunst spesielt utviklet for prosjektet. Sittebenker på hjul kan skyves inn i benk langs veggen når de ikke er i bruk. Tidevannet har satt spor også her. I standard systemhimling har vi brukt akustiske, perforerte plater i tre for å gi lunhet til området, og nedhengt belysning skaper variasjon.

Nytolking av kunst

Alle møterom har sitt eget tema og uttrykk. Kunst er også et viktig virkemiddel, og både fortolkninger av Munch og motiver spesialutviklet for Microsoft har funnet sin plass i lokalene.

Små overraskelser

Interiørene preges av overraskende og humoristiske elementer.

Uformelle møteplasser

Kaffebarene er etasjens sosiale møtepunkt. Spesialtegnet inventar i tre gir varme og taktile overflater. I kaffebaren kan man velge langbord til sosial samhandling, eller en bås for mindre møter eller individuelt arbeid.

Utfordrer standaren

Vi utfordret byggets rammer; systemhimling og standardiserte løsninger ved å jobbe med belysning, mønstring i himling og på gulv, samt gode og varige materialkvaliteter i spesialinventar.

Fakta

Kunde
AdresseEufemias gate
Årstall2019
Fotokreditt
Prosjektoversikt