Grenseveien 82

Grenseveien 82
Siden 2020 har Zinc jobbet med eiendomsselskapet BundeEiendom, i tett samarbeid med A-lab, om utviklingen av Grenseveien 82.
For det nye kontorbygget G82 på Helsfyr ble det satt høye miljøambisjoner – både for selve bygget og leietakerne. Prosjektet er sertifisert som BREEAM Excellent med god margin, noe vi er stolte av å ha bidratt til.

Illustrasjon: Goldbox
Gjennom prosessen har vi gjennomført mulighetsstudier og analyser for å sikre best mulig tilpasning til fremtidens arbeidsplass, med særlig vekt på fleksibilitet. I dialog med potensielle leietakere har vi tilpasset bygget til ulike romprogram.
Skreddersydd for en moderne arbeidsdag
Bygget er utformet av arkitektene i A-lab, og vi har vært med fra de første skissene gjennom hele prosessen – fra konseptutvikling og detaljering til ferdigstillelse og innflytting i 2024.
Våre arbeidsetasjer er designet med fokus på fleksibilitet, trivsel og effektivitet. En smart plassert kjerne gir maksimalt dagslys inn i lokalene, og skaper lyse, inspirerende arbeidsmiljøer. Den gjennomtenkte planløsningen byr på varierte soner tilpasset ulike arbeidsformer – fra konsentrert arbeid til samarbeid i team. Smarte rominndelinger skjermer naturlig for gangtrafikk og gir en rolig og produktiv arbeidshverdag.
Gjennom prosessen har vi gjennomført mulighetsstudier og analyser for å sikre best mulig tilpasning til fremtidens arbeidsplass, med særlig vekt på fleksibilitet. I dialog med potensielle leietakere har vi tilpasset bygget til ulike romprogram. Her er alt lagt til rette for at mennesker og virksomheter skal trives og prestere.

Typisk etasjeplan med romgrid, gode arbeidslommer og tydelige gangsoner.

Gjennomført design og bærekraft i hver detalj
Bygget er utviklet med et helhetlig designkonsept og en egen designmanual som sikrer en rød tråd i uttrykk og kvalitet – fra fellesarealer til spesialdesignede løsninger. Møtesenter, resepsjon, kafé, personalrestaurant og treningsfasiliteter med garderober er nøye utformet for å skape attraktive, funksjonelle og inspirerende omgivelser.
Prosjektet holder høy miljøstandard og er sertifisert som BREEAM Excellent. Det er benyttet bærekraftige og dokumenterte materialer gjennom hele bygget, med særlig vekt på kvalitet og miljøpåvirkning.






Et bygg der gjenbruk skaper identitet
Alt løst inventar i bygget er brukt – et bevisst og bærekraftig valg som setter et tydelig preg på både uttrykk og miljøprofil. Dette gjelder både fellesarealene som kafé, personalrestaurant og møtesenter, samt kontorarealene til hovedleietaker Oslobygg KF. Møblene stammer enten fra Oslobygg KF eller kjøpt brukt fra leverandøren Movement.
I tillegg er enkelte elementer hentet fra andre prosjekter Zinc har arbeidet med parallelt – eller fra egne lokaler. Resepsjonsområdet inneholder et spesialtilpasset innregistreringsmøbel, gjenbrukt og videreutviklet fra Zincs tidligere resepsjonsdisk. Alt av løse tepper i bygget er kjøpt brukt fra en annen kunde.
Smykket i bygget er fire unike lamper fra Hadeland Glassverk, opprinnelig produsert for Oslos gamle hovedbrannstasjon i 1939. Før de fikk nytt liv i resepsjonen, ble lampene restaurert og delt i fire separate enheter.
Gjenbruk handler her ikke bare om bærekraft – men også om å skape karakter, historie og personlighet i rommene.

Fra restaurering av lampen



Helsfyret
BundeGruppens nye signalbygg, Helsfyret, er skapt for å være det stabile, trygge kontoret i en tid preget av usikkerhet og raske skifter. Som et fyrtårn i urolig farvann står Helsfyret stødig og viser vei – et sted du kan navigere ut fra, uansett hva som skjer rundt deg.
Samtidig er det rom for fornyelse og energi. Akkurat som været og havet skifter rundt et fyrtårn, er det lagt til rette for variasjon, fleksibilitet og inspirasjon i arbeidshverdagen. Helsfyret skal gi deg lyst til å komme på jobb – med kreative møteplasser, stimulerende omgivelser og soner som oppmuntrer til både fokus og samarbeid. Dette er et sted som kombinerer trygghet med puls – og som gir deg merverdi, hver dag.



Helhetlig design – helt ned til minste detalj
I prosjektet G82 har vi hatt ansvar for helhetsopplevelsen – fra overordnet konsept til detaljer som skilt, foliering og visuell navigasjon. Alt er utviklet med utgangspunkt i det bærende fyrtårnkonseptet, som går som en rød tråd gjennom byggets ulike flater og funksjoner.
Resultatet er en tydelig og sammenhengende identitet som ikke bare styrker brukeropplevelsen, men også gir bygget en sterk og gjenkjennelig visuell karakter.







Kreditering
Team
Therese Fjeldberg-NorheimTherese Haaland Jonassen
Britt Kornum
Camilla Haukjem
Kate Moloney
Tuva Larsdatter Rønning