Spesialdesign

I prosjektene Zinc er involvert i arbeider vi ofte med spesialtilpassede løsninger i ulike former og størrelseomfang. Men noen ganger støter vi på prosjekter hvor våre møbel- og produktdesignere får utfolde oss litt ekstra, enten i form av større detaljarbeid, nye prosesser eller produkter.

Tydelig fremtid
Forsikringsselskapet Fremtind er en sammenslåing av DNB Livsforsikring og Sparebank 1 Forsikring
I utviklingen av hovedkontoret til Fremtind i  Hammersborggaten 2 (2019-2020), utarbeidet vi et tydelig konsept, som spesielt kommer til uttrykk i  resepsjonsområdet.
Resepsjon og inngangsparti ligger godt synlig på gateplan midt i Oslo sentrum.  Sammenslåing av de to bedriftene og felles branding av disse følte vi ga et ekstra insentiv for å gjøre noe spesielt iøyenfallende.
“Steinene” er en rekke skulpturelle sittemøbler i CNC-frest eik med et gjenkjennelig organisk uttrykk. Det største av objektene fungerer også som plantekasse for et tre.

3D -printing
Vi har et godt utstyrt modellverksted på huset, og som en del av utviklingen av objekter benytter vi oss tidvis av 3D-printing, i tillegg til håndtegning og digital modellering. I utviklingen av “steinene” fikk vi 3D- printet en rekke varianter for å vurdere form og komposisjon.

Produksjon
Steinene er frest ut av hele stykker med laminert heltre. Anvendt trevirke kommer fra sertifisert, bærekraftig skogdrift, og er levert av Haugland interiør i Oslo.

Lily Country Club
Lily Country Club (2017 -2021) for Nordic Choice Hotels ligger i tilknytning til Miklagard Golf på Kløfta i Ullensaker, ikke langt fra Oslo. Navnet Miklagard ble brukt om Istanbul i norrøn tid og var et viktig møte- og handelssentrum for reisende. Hotellet  er tegnet av LPO Arkitekter. Landskapsarkitekt på prosjektet er Bar Bakke. Hotellet ferdigstilles i skrivende stund.

Lagvis
Zinc har, som interiørarkitekt på prosjektet, designet en stor del fast inventar og utarbeidet et helhetlig designkonsept, samt en form- og materialpalett som referer både til Istanbul og det nordiske. I arbeidet med hotellet utviklet Zinc et stort antall løse sittemøbler i form av loungemøblering og ulike stoler til gjesterom, sosiale soner og spiseområder. Det ble også utviklet en pendellampe til gjesterommene.
Pendellampen bygger videre på på formpaletten til interiørkonseptet og er utviklet til prosjektet i samarbeid med Holmris og danske Frandsen. I arbeidet med loungemøbleringen var det viktig for oss at formspråket uttrykte generøsitet og komfort. Kombinasjon av god polstring og treverk gir loungmøbleringen et inviterende uttrykk.
Transparent strekkmetall i belysningsarmaturer og rotting i loungemøbleringen gir et lagvis uttrykk som er et gjennomgående tema i konseptet.

Sittemøbler
Til prosjektet ble det utviklet en rekke enklere spisestoler i tre og stål som gir variasjon i uttrykk og tydeliggjør de ulike sonene. Formmessig er det tatt utgangspunkt i gjenkjennelige silhuetter som spiller på lag med konseptet, med tydelige referanser til nordiske formtradisjoner.
I tillegg til en del helpolstrede spisestoler varieres det med enklere sitteputer.

Designet av Zinc for Lily Country Club / Aker Property Group.

Gjesterom
Til gjesterommen på hotellet er det utarbeidet en stor del faste og løse møbler i form av skrivebord, sengegavler og plassbygde garderober for alle typer gjesterom, i tillegg til en rekke polstrede sittemøbler. Paletten består av mørkbeiset tre, sortlakkert stål og detaljer i messing. Perforert metall i ulike mønstrede varianter er et gjennomgående grep i prosjektet. På gjesterom er det tatt i bruk i skrivebord/bagasjebenker, detaljer i garderober og som romdelere. Designet av Zinc og produsert av Holmris B8.

Publisert 03.03.2021