Sommerhilsen fra Zinc

Da tar Zinc sommerferie og vi kan legge bak oss en annerledes vår. En tid preget av store omveltninger, både på jobb og i privatliv. Hverdagen har bestått av hjemmekontor, teams-møter, hjemme-skole og hjemme-barnehage. Jobben måtte plutselig gjøres i stua eller på kjøkkenet, og da er det ikke rart om energien og dynamikken i hjemmet forandret seg over natta. Noen har kanskje kjent på en litt kaotisk følelse av at jobb og fritid flyter sammen i ett. Usikkerhet og frustrasjon har gjort at dette har vært en utfordrende tid.

Men om man ser tilbake på tiden som har vært, så har mange også opplevd mye positivt i denne perioden: Mer tid med familien, tid til å endelig starte på det hobbyprosjektet man har tenkt på så lenge, eller lære seg det språket man alltid har ønsket å kunne.

Det er ikke bare negative konsekvenser corona-pandemien fører med seg; i denne perioden har vi erfart at det ikke er nødvendig og reise bort og møte opp fysisk på alle møter, seminarer og andre arrangementer. Det er veldig positivt for miljøet om vi klarer å redusere reisevirksomheter vår. Samtidig skal vi ikke undervurdere hva vi får ut av å omgås andre mennesker. Til tross for at digitale løsninger har fungert bra, merker vi at savnet av kollegaer har vært stort. Selv om man kanskje har hatt daglige digitale møter, så er det utvilsomt noe annet å ha øyenkontakt, se kroppsspråket til hverandre og ha fysisk samvær. Og ikke minst så merker vi hvor verdifulle de små skravleturene vi tar med kollegaer i løpet av dagen for å hente en kaffekopp er.

Det blir spennende å følge utviklingen av arbeidslivet fremover- vil vi forandre vanene våre? Vil arbeidsplassen ha samme funksjon som før? Aksepten for fleksibilitet for når og hvor man jobber vil trolig bli større. Noen mener at konsentrasjonsoppgaver vil i større grad foregå på hjemmekontoret enn før, mens gruppearbeid og annet sosialt vil ta plass på kontoret. Vi i Zinc har så smått begynt å vende tilbake til kontoret, og håper vi kan komme tilbake for fullt utover høsten.

Men- først skal vi alle ta en velfortjent ferie i vårt fantastiske land! Vi ser frem til late dager i sola, på hytta, på fjellet, ved sjøen, i hagen og i parker. Vi gleder oss til å tilbringe tid med venner og familie, samle energi og gjøre oss klare for en travel og innholdsrik høst!

God sommer!

Publisert 03.07.2020