DET BESTE FRA SFF 2019

Kulørthet, varme farger som okergult, beige, rosa, i kontrast mot blått og grønt. Lag på lag med tekstiler, lunt, varmt, grønne planter, taktilitet, runde former og mørkt treverk. Dette er essensen av farger og materialitet vi sitter igjen med etter å ha vært på årets Stockholmsmesse.

Zinc var godt representert på Stockholm Furniture and Light fair 2019, med 8 interiørarkitekter fordelt på tre ulike turarrangører med individuelle programmer. For oss som var med Senab Eikeland, startet den første dagen med frokost på showrommet til Vitra, der vi også fikk høre Edward Barber idé bak designet av «Soft work». Turen gikk så videre til Fora Forms nye showroom for omvisning (og vin). Deretter var vi hos Montana/Erik Jørgensen, før vi avsluttet formiddagen med inspirerende omvisning på Epicenter Stockholm, «a digital house of innovation». Før felles middag på Berns var det sushi og sprudlende hos Jonas Ihreborn der vi fikk presentasjon og omvisning av Jonas.

Dagen etter var det klart for selve Stockholmsmessen. Det var mange fine og imponerende stander i år, og vi er helt enige i juryens valg av 1. Og 2. Plass!

 

  1. Plass: Baux. Deres nye produkt er «Baux Acoustic Pulp». 100% biobasert massivt akustisk panel, som kompromissløst kombinerer ytelsesegenskapene for lydabsorbering, sikkerhet og holdbarhet med bærekraft og moderne estetikk. Ingrediensene i panelet er svensk gran og furu, resirkulert vann, hvetekli, potetskall, voks og skall fra sitrusfrukter. Null kjemikalier. I tillegg er de svært estetiske! En fantastisk nyhet vi gleder oss til å utforske mer.
  1. Plass: Flokk. De har jobbet strukturert i over 40 år med fokus på miljøet, og er ledende i sin bransje i utvikling av bærekraftige møbler. Materialet de bruker på produktene for eksempel, er mer enn 95 % resirkulerbart. På standen viste de produkter sammen med rå materialene de hovedsakelig bruker. Og av disse er mye gjenbrukt materiale som gir ett betydelig mindre fotavtrykk.

De beste standene er altså også de som er best på miljø innen sitt område! Og det liker vi i Zinc godt! Gratulerer med stander og flotte produkter!

​Vi i Zinc takker Fagerhult, Lindbak og Senab Eikeland for turen til årets Stockholm Furniture and Light fair, nå er vi fulle av nye inntrykk og masse inspirasjon!

Av Therese Fjeldberg-Norheim

Publisert 13.02.2019