Zinc elsker Lisboa

I Zinc har vi det gøy, for da gjør vi en bedre jobb! Vi har nettopp vært på en inspirerende studietur til nydelige Lisboa, og der fikk vi både sommerfølelse og faglig påfyll.

Vi hadde fokus på å besøke steder som er relevante for vårt fag. I så måte er jo alle omgivelser relevante; vi observerer jo konstant hvordan mennesker bruker sine omgivelser; hvor de velger å gå, sitte og samles. Hva gjør et rom godt å være i, hvilke spisesteder lykkes, og vil vi egentlig tilbake til dette hotellet? Siden vår kjernekompetanse er næringsbygg og arbeidsplassutvikling, lette vi aktivt etter små og store arbeidsplassprosjekter å besøke, og fikk ved flere anledninger dialog med arkitekt/interiørarkitekt om prosjektene.

Vi fikk mange relevante presentasjoner, blant annet av en kunde som var svært bevisst på hva de ønsket å oppnå og projisere med sine nye lokaler, samt av arkitekten som fortalte om hvilke identitetsskapende elementer de hadde hatt fokus på. Vi fikk høre om tverrfaglig samarbeid mellom arkitekt og kunstner og hvordan de utarbeidet en utrolig detaljrik og spennende fasade, og prosjekt der lokalenes åpenheten og multifunksjonen stilte store krav til planlegging og akustikk som ble nydelig utført med blant annet utstrakt bruk av kork, som er et lokalt og utbredt materiale.

Vi ser at vi i Norge har noen flere utfordringer å forholde oss til med våre krav til antall kvadratmeter per person, dagslys og utsyn, universell utforming og sikkerhet, og fyller minnebanken med gode ìdeer og inspirasjon. Studietur fungerer virkelig som en ypperlig form for teambuilding, og vi er fulle av inntrykk fra en levende by med inspirerende prosjekter, mette på nydelig mat og reiser hjem med noe av gjesfriheten vi opplevde i vakre Lisboa.

Publisert 26.09.2017